Torsås Ryttares bygg blogg

v.38 Uppdatering av bygget! Stallen är klara! Nu tar vi klubbstugan!

Publicerad 2015-09-18 20:16:00 i Allmänt,

Jag måste säga att det känns skönt att kunna skriva den här uppdateringen därför att både stallbygget och ombyggnaden av stallet är klara! Vi riktar ett stort tack till Kurt Semark från Semarks Ingengörsfirma för den fina projektledningen vi fått. Vi tackar Åkessons Bygg för ett superfint stall. Ett riktigt Designbygge! Även ett fantastiskt stort tack till Jokke Andersson på Jokkes Gårdstjänst som lagt ner ett enormt fint arbete på ombyggnaden av vårt befintliga stall och dessutom funnits ideellt på plats och tillhanda för allsköns support till Åkessons Bygg vid frågor och så! Än en gång ett stort tack. Vi kan varmt rekommendera Jokkes Gårdtjänst till er som vill utveckla er gård. Jokke har både bra idéer och kompetensen att genomföra dem. Jag vill också nämna "lille far" Kim (Joachim Martin) som har spenderat all sin lediga pensionärstid och arbetat tillsammans med Jokke med ombyggnaden.
 
Härmed förklarar jag stallbyggena klara!
 
 
Nu tar vi nya tag! Klubbstugan - ja hur går det där?
Jo, den 9 september fick vi klartecken från Allmänna Arvsfonden att de går in med nära 800 000 till bygget av klubbstugan, utöver det ver vi ju att Torsås kommun går in med 400 000 kr och försäkringspengarna täcker ju en del också. Utöver detta har Distriktidrottsförbundet gått in med bidrag till både stall och klubbstuga. Lions har bidragit, Brandstodsbolaget har bidragitoch nu till sist även Torsås Posten med varmt välkomna bidrag! Ett stort TACK till alla bidragsgivare. Vi kommer att ha en invigningsfest under våren 2016.
 
Anbudet gick hem till VM Design här i Torsås och vi har kommit så långt ungefär att vi har nu ansökt om bygglov.Klubbstugan kommer ligga på samma sida som den låg tidigare med ett trädäck och en vy ut mot paddocken. Klubbstugan kommer bli ca 100 m2 invändigt (förutom verandan).
 
Invändigt kommer den innehålla kontor med personalomklädningsrum, omklädningsrum för våra medlemmar, teorisal, ett kök med bardisk och ett relativt stort gemensamhetsutrymme. Hela byggnaden är givetvis handikappanpassad.
 
Så här komer klubbstugan att vara placerad
 
 
 
Så här kommer klubbstugan se ut inuti
 
 
 
Så här klommer klubbstugan se ut när du kommer upp till stallet
 
Starten för bygget kommer att ske under oktober månad och färdigställandet är satt till den 15 januari!
Då blir det en hejdundrande årsfest - eller hur! :-)
Hare gott så länge! :-)
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela