Torsås Ryttares bygg blogg

Sista inlägget i Byggbloggen! Invigningen den 15 maj 2016

Publicerad 2016-05-18 14:48:00 i Allmänt,

Lite lätt nostalgisk blir jag nu. Sista inlägget i Byggbloggen efter två år av konstant arbete med uppbyggnaden av vår anläggning! Men för att avsluta det hela kommer här ett par ord om invigningen vi genomförde med bravur den 15 maj 2016!

Klubbstugan stod helt klar den 1 maj och den 15 maj hade vi ”nyinvigning” av hela anläggningen med pompa och ståt! Joanna Kohnen, invigningsgeneral hade planerat allt i perfekt detalj och det kom långt över 200 personer, många fick skjuts av Josef med häst & vagn och läktaren blev helt fylld med gäster! Vi var tvugna att vara inomhus då det blåste och regnade - lite tråkigt, men det blev jättebra ändå!

Invigningen leddes av konferencier tillika klubbens sittande ordförande Jeppe Liljegren och började med att jag höll ett invigningstal följt av Smålands Ridsportförbunds Birger Ramnebrink. Därefter tog Henrik Nilsson Bokor, Torsås kommunalråd över taktpinnen och nyinvigde anläggningen traditionsenligt genom att klippa det gul/blåa bandet!

Efter det blev det fart och fläkt med en westernuppvisning med Smedjevikens Cowhorses, dressyruppvisning med Jessica Petersson och Romeo, en ridskolehästparad, en hundkadrilj med brukshundsklubben, gymkhana (lekar till häst) med våghalsiga vuxna och barn ur klubben och en duellhoppning med Rebecca Vejdemo på Lord Greystoke och Emelie Nilsson på Franzisca som inte gick av för hackor.

Kommunalrådet och kommunchefen Håkan Petersson var de första som efter hästshowen satte sig på hästryggen och tog ridborgarmärket. Ridsportens motsvarighet till simborgarmärket. Samtidigt fick de mindre ridkunniga  ”prova-på” ridning på våra snälla ridskolehästar.

Utanför ridhuset hade biblioteket anordnat en tipsrunda och pyssel för stora och små, Smedjegårdens Cowhorses hade femkamp, Kvilla Sörgården fanns på plats med försäljning av ridsportartiklar, Eco Care sålde ekologiska hudvårdsprodukter. Räddningstjänsten var också där med ett utryckningsfordon och Gullabo släpvagnar visade upp fina hästtransporter.

Invigningen var ett kvitto på hur fantastiska vi är tillsammans i vår förening. Det vi har åstadkommit är historiskt. Det är VI tillsammans som ÄR Torsås Ryttare!

Återigen ett STORT tack till alla som varit med i den här processen!

Over and out!

Sarah

 
Två av våra bidragsgivare
 
Invigningsgäng
 
Henrik Niksson Bokor, kommunalråd
 
Det var massor med folk
 
Uppvisning av ridskolehästar
 
Duellhoppning
 
Ridborgarmärkestagning av kommunchefen!
 
och kommunalrådet!
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela